Recept
Kyckling i stekpanna
• 4 kycklingbröst
• 1 skivad lök
• ½ kopp skivad svamp
• ½ kopp riven mozzarellaost
• Salt och peppar efter behag

1. Bryn kycklingen på medelhög värme på ena sidan i 10 minuter.
2. Vänd på kycklingen, tillsätt löken och svampen. Täck över med lock.
3. Tillaga i ytterligare 10 minuter eller tills mitten är genomstekt.
4. Ta av locket och tillsätt den rivna osten. Smält osten i föruppvärmd ugn på 175 grader i 3 minuter.

Lax med citron, sparris och hollandaisesås
• Laxfiléer
• ½ citron att pressa
• ½ citron, skivad
• Sparris
• Salt och peppar efter behag

1. Lägg laxen med skinnet nedåt i pannan på medellåg värme. Låt den bryna i 3–4 minuter.
2. Vänd på laxen och tillsätt sparrisen. Lägg i citronskivor och citronsaft. Täck över och tillaga i ytterligare 3–4 minuter.
3. Lägg laxen på en tallrik och lämna kvar den återstående citronsaften i pannan för nästa steg.

Hollandaisesås
• ½ kopp citronsaft
• 3 äggulor
• ½ smörstav

1. Låt blandningen av den återstående vätskan från laxen och citronsaften ligga kvar i pannan på låg värme.
2. Tillsätt ytterligare citronsaft och smör, tillaga tills smöret smälter.
3. Tillsätt äggulor och vispa i omkring 2 minuter tills blandningen tjocknar. Servera varm över laxen och sparrisen.

Hel kyckling
• 1 hel kyckling på 1,3–1,8 kg (utan krås)
• ½ kopp hackad potatis
• ½ kopp hackade morötter
• ½ kopp hackad selleri
• ½ kopp skivad lök
• Salt och peppar efter behag
• 3 kvistar timjan
• 1 kvist rosmarin

1. Förvärm ugnen till 190 grader.
2. Lägg grönsakerna i botten på Flavorstone Deep Deluxe Pan. Lägg den hela kycklingen ovanpå.
3. Ugnsstek utan att täcka över i 1 timme eller tills innertemperaturen är minst 82 grader Celsius.
4. Ta bort från plattan och ös med steksky.

Musslor i vitvinssås
• 0,9 kg musslor
• ¼ kopp hackad lök
• 4 vitlöksklyftor, finhackade
• 2 matskedar smör
• ½ citron, pressad
• 1 kopp vitt vin
• Färsk persilja

1. Använd Flavorstone Deep Deluxe Pan på medelhög värme.
2. Smält smöret och sautera sedan löken och vitlöken.
3. När löken är genomskinlig tillsätter du musslorna och vinet. Blanda samman ingredienserna, täck över och tillaga tills skalen öppnas, cirka 3 minuter.
4. Garnera med persilja efter behag. Servera med bröd att doppa.

Biffstroganoff
• 340 gram kokta äggnudlar
• 0,45 kg nötfärs
• ½ hackad lök
• 1 kopp skivad svamp
• ¼ kopp smör
• 1 kopp mjölk

1. Bryn nötfärsen och den hackade löken i Flavorstone Deep Deluxe Pan på medelhög värme. Låt rinna av.
2. Tillsätt svampen och smöret. Tillsätt tills smöret smälter och svampen är mjuk.
3. Tillsätt mjölken och äggnudlarna. Rör ihop och tillaga i ytterligare 2–3 minuter.

Frukostdröm
•2 koppar riven potatis
• 4 ägg
• 1 kopp mjölk
• ½ kopp paprika i olika färg
• ½ kopp lök
• 0,2 kg stekt kalkonkorv
• ¾ kopp riven cheddarost
• Olivolja
• Salt och peppar efter behag

1. Förvärm ugnen till 175 grader.
2. Täck botten på Flavorstone Deep Deluxe Pan med ett tunt lager olivolja och sätt på medelhög värme. Bryn potatisen i 10 minuter och vänd sedan.
3. Blanda ihop äggen och mjölken i en separat skål.
4. Häll i äggblandningen i pannan och tillsätt paprikan, löken, kalkonkorven och osten.
5. Tillaga i ugnen i 1 timme.

Nötgrytstek
1,3 kg rumpstek
• ½ kopp skivade morötter
• ½ kopp tärnad potatis
• ¼ kopp skivad lök
• ½ kopp mjöl
• 1 kopp nötköttsbuljong
• Salt och peppar efter behag

1. Förvärm ugnen till 160 grader.
2. Krydda och bryn nötköttet på alla sidor i Flavorstone Deep Deluxe Pan.
3. Blanda ihop buljong och mjöl och häll i pannan.
4. Tillsätt morötterna, potatisen och löken.
5. Lägg nötköttet ovanpå grönsakerna.
6. Tillaga i ugnen i 2–3 timmar eller tills köttet går att dela med gaffel. Ös med steksky emellanåt.

Biff
(2) New York Strip Steaks (ryggbiff) på 0,22 kg
• 2 matskedar olivolja
• 2 matskedar grovsalt
• 2 matskedar grovmalen svartpeppar
• 4 matskedar smör

1. Förvärm ugnen till 200 grader.
2. Värm upp pannan på hög värme på spisen.
3. Klappa steken torr och borsta med olivolja och krydda generöst med salt och peppar.
4. Bryn steken på båda sidor (cirka 2 minuter per sida).
5. Toppa varje stek med 2 matskedar smör och sätt dem sedan i den förvärmda ugnen tills köttets innertemperatur är som önskas: Blodig = 54 °C, Medium = 60 °C, Medium välstekt = 65 °C, Välstekt = 73 °C6. Låt stekarna vila i 5–10 minuter innan de serveras.